Facebook

Domain baru HBJ! (nishanisrina.com)

Nisha | 03:05:00 | 18Comments |
          Assalammualaikum semua~!  Wah!!! Nisha tengah happy gila ni! Tak sangka, akhirnya dapat domain sendiri! Ini semua berkat PokUcu dan SisHawa . Korang boleh baca entri sebelum ni, >HBJ menang contest PokUcu!< . Kat situ Nisha dah terangkan apa yang akan terjadi.

Back to the story, daripada

hadiahbintangjatuh.blogspot.com

kepada

nishanisrina.com

!!!

          OMAIGOD OMAIGOD OMAIGOD~!! Perghh rasa lain gila XD Serius happy hihi >3< Bila baca sahaja link blog, terus rasa bersemangat nak update. Tapi nak buat macam mana kan, SPM lagi seminggu ja, so maybe Nisha tak dapat update selama sebulan huhu. Pasal design blog pula, Sis Hawa akan start edit selepas Nisha tamat SPM (30/11) . Iyela, takut menganggu Nisha pulak kan. Peperiksaan besar ni haha

Baiklah. Itu sahaja. Terima kasih sekali lagi kepada PokUcu dan SisHawa ^^ Nanti kalau ada apa-apa update, Nisha akan update dalam entri akan datang :3 Pandai-pandailah Nisha curi masa nanti XD


salam sayang,
NISHA NISRINA

TAK NAK SUNYI SEPI LAGI GIVEAWAY BY ASTRAVELER

Nisha | 03:01:00 | 16Comments |

Klik gambar ya jika mahu join ^____^ atau pergi ke >SINI<


          Assalamualaikum semua :D Hari ni Nisha mahu sertai satu GA yang dianjurkan oleh http://www.akuseorangtraveler.com/ ! Mai ler join sama hihi Hadiah pun menarik tauu ! Topup serta sebuah buku :3 Kalau korang tak menang, korang still akan dapat ramai kawan baru melalui GA ni ((:

  • Tarikh tamat :

20/11/2017

  • hadiah :

3x Pemenang, Topup RM10 setiap sorang
2x Pemenang, sebuah buku terpilih setiap sorang

        Alright, that is all~! Ada apa-apa lagi Nisha update nanti yaa ! ^^ Oh, ya.. Lagi dua minggu sahaja nak SPM , waduh waduhhhh ;-;
~My Details~
Instagram : @Nisrinanisha
Facebook : Nisha Nisrina
Twitter : @Nisrinanisha
Email : nornisrinanisha@gmail.com

HBJ menang Contest POKUCU.COM !

Nisha | 23:31:00 | 8Comments |

Assalammualaikum semua!! Ya Allah, tangan ni masih menggigil dek terkejut tadi. Tak sangka yang PokUcu akan pilih HBJ sebagai pemenang pertama untuk Contest PokUcu  T___T

Eh, PokUcu? Contest? Jap jap.. Contest yang mana satu ni?  Tak pernah dengar pun???

Pulak. Ni mesti tak sempat nak ikuti contest PokUcu ni. Macam ni.. Pada zaman dahulu... eh terover pulak >3< hihi alright, alright. :3 Sebelum ni, Nisha pernah ikuti satu Contest iaitu >SUPPORT ME POKUCU CONTEST<


Itulah entri Nisha yang Nisha hantar kepada SisHawa  melalui entri >INI< .



dan alhamdulillah, I won! hihi Terus melompat kau lepas nampak nama HBJ tersenarai dalam senarai pemenang >//< Nisha terus lari pergi dekat mama Nisha. Mama Nisha pun terkejut beruk  tengok anak gadis dia tetiba hyper semacam XD Dan, Mama Nisha turut berasa gembira mengenai hal ni.

"Oh, kiranya.. dah boleh jadi macam Hanis Zalikha lah ni? Hahaha"- Mama Nisha
Amboi, ke situ pulak XP Tapi mana tahu kan.. Insya-Allah.. ada rezeki tak ke mana hihi >.<

Tahniah juga Nisha ucapkan kepada pemenang lain. ^^  Waduhhh tak sabar betul nak tengok wajah baru HBJ dan link HBJ selepas ni.

hadiahbintangjatuh.blogspot.my

ditukarkan kepada

hadiahbintangjatuh.com !!

Waaaa saya suka saya suka~~ *suara Mei Mei kawan Upin Ipin*

Baiklah, itu sahaja. Terima kasih semua kerana masih menyokong HBJ sampai ke harini.
Insya-Allah Nisha akan rajin BW  dan lebih aktif selepas ini. 


*nah flying kiss daripada
abe hencem, untuk korang*

Salam sayang,
NISHA NISRINA

1ST ANALIFESTYLES GIVEAWAY

Nisha | 08:19:00 | 8Comments |
Klik gambar ya jika mahu join ^____^ atau pergi ke >SINI<

         Assalamualaikum semua!! hehe once again, Nisha update lewat - lewat malam ni >< This time, GA daripada https://raihanalifestyles.blogspot.my/ pula yang Nisha mahu join. Jemput join ya semuaaa~!! Syarat semua mudah untuk diikuti. So, dont worry okay hihi ^_-

  • Hadiah :

1. Beg makeup X3

2. Buku Nota yang comel X2

3. HADIAH SPECIAL!!! * Untuk peserta awal & akhir

Ha, tunggu apa lagi? Mai ler join! hehe >KLIK SINI< Baiklah, itu sahaja. Insya-Allah esok Nisha update pasal drama Titian Cinta TV3 . Do look forward to my next entry yaaa ((;

Salam sayang,
NISHA NISRINA
~My Details~
Instagram : @Nisrinanisha
Facebook : Nisha Nisrina
Twitter : @Nisrinanisha
Email : nornisrinanisha@gmail.com

2nd GIVEAWAY ATIEHILMI.COM ft. 1ST DENTAL CLINIC

Nisha | 05:20:00 | 10Comments |
Klik gambar ya jika mahu join ^____^ atau pergi ke >SINI<


          Assalammualaikum sayang-sayang sekalian~! Amboi, gedik sungguh Nisha malam ni *eh? hahaha* Alright , alright! Straight to the point... Sekarang Nisha nak join satu GA simple yang dianjurkan oleh http://www.atiehilmi.com/ . Syarat semua simple-simple! Hadiah dia pun best tauu~! Jomlah join ramai-ramai ((;


  • Tarikh tamat :

30/10/2017

  • Hadiah :

RM 50.00 X 6 orang pemenang

           Fuyooo ! Banyaknya pemenang yang dicari~!  Lagi ramai pemenang, lagi cerah lah korang nak menang, ye dak?? Ha cepat! Join  >SINI< Mana tahu korang ada rezeki nanti hihi Bukan senang tau orang nak bagi duit ni ehehe =P


  • Special tag :

JM + DeariesCouple LoveIsSimple + Mummy Kisah Si Dairy + LeaAzleeya KasihkuAmani HakimRamli AimiSyahirah MiaLiana JomBercontest CikLa  Elsalicious Mulan MissObsesi AmaniBercerita + MissAziemah MrsPip CikRenex StarLavenderLuna + BilaLelakiBerbicara
Alright, that's all. Kalau ada apa-apa news Nisha update lagi. Wish me luck yaaa. Lagi beberapa hari je nak SPM ni. sobbs

Salam sayang,
NISHA NISRINA
~My Details~
Instagram : @Nisrinanisha
Facebook : Nisha Nisrina
Twitter : @Nisrinanisha
Email : nornisrinanisha@gmail.com

Hapy Sunday!

Nisha | 21:13:00 | 3Comments |
           Assalammualaikum ~! Happy Sunday semua! Fuhh, rasa lega betul bila dah cuti ni. Kalau tak, pergi sekolah je memanjang lol. XD Nisha taktahulah kenapa but sekarang ni Nisha kuat makan buah pisang. Like.. is it weird? haha bila rasa malas nak makan apa-apa je mesti amik pisang. >3<


          Harini ingat nak start re-reading my fav novel. Should I? Aigooo. Nisha SPM makin dekat lah! Yes, I know but its fine right? Nak release kan tension huhu T3T Petang ni Insya-Allah kawan Nisha yang semalam tu datang lagi. Hari ni kalau sempat nak layan movie 'it' dengan dia online dekat Putlocker.sk . Sekali lagi, "kalau sempat" hehehe. Kebetulan dia pun tak takut dengan badut. Nisha pun pelik. Seram sangat ke badut? Nisha tengok okey ja dorang semua tu hahaha


          Oh ya, Nisha ada buat satu mask muka semalam with my mom. Mulanya okey, tapi bila dah dibiarkan lama makin mengeras. Hamek kau, langsung tak boleh gerak muka ni XP Alhamdulillah, everything went well. Lepas basuh muka, kulit muka rasa lembut je and licin. Takda rasa gatal-gatal. Ini semua idea Mama Nisha actually. Dia kata ada viral cara nak flawless kan kulit. So, kitorang buatlah eksperimen ni. And yeah, if you ask me.. I will give a greenlight! Tapi benda ni kena buat sekali seminggu je. Itu dah cukup.

Korang nak test buat jugak? Check out this entry ! >HERE<

Alright, that's all kot. Ada apa-apa nanti Nisha update lagi.

Salam sayang,
NISHA NISRINA

UPDATE : Study week!

Nisha | 05:13:00 | 0Comments |

Assalammualaikum semua.
Okey, Dah lama rasanya tak update entri biasa. Nisha betul-betul minta maaf. Haritu ingat nak update entri review movie 'it' tapi tak jadi pulak. Takda masa lah korang. Kat sekolah ada program pecutan SPM. Cuti ni pun kena study. Mama Nisha dah bebel bila Nisha duk hadap phone/pc lama-lama.

Masuk balik pada tajuk entri, Nisha sekarang tengah berusaha nak cover balik semua tajuk untuk subjek-subjek SPM. Risau betul kalau2 tak sempat nak cover semua. Nisha ada tiga subjek yang Nisha lemah / kurang mahir.




1. Matematik
2. Matematik tambahan
3. Prinsip perakaunan

Haha, Nisha tahu.. Mesti korang pelik. Kalau dah tak boleh bawa maths, kenapa bawa addmaths? Kan?? Lol, entahlah. Pada mulanya Nisha minat maths. Something happened and yeah. I started to hate maths. Lagi-lagi yang berkaitan nombor-nombor ni. Ya Allah, rasa macam "bapak menyemak dohhh" lol. But its okay, Nisha  dah sedar dan start suka balik ketiga-tiga subjek kat atas ni.



Nasiblah ada sorang kawan Nisha ni yang boleh dikatakan mahir bagi subjek-subjek di atas sudi nak ajar Nisha. Alhamdulillah, kitorang dah bercadang untuk study bersama-sama selama seminggu ni. Dia pun tak balik kampung. Kalau kitorang study dua orang je, memang confirm masuk apa yang nak di baca/ hafal / buat. Bukan apa, kalau ramai-ramai, memang serius tak masuk! Buat penat je keluarkan buku. Last-last borak je memanjang. Belajarnya idok. haha

Tadi pun kitorang study selang seli. Account, math, addmaths. Bila dah sampai tahap tak boleh sambung nak belajar, kitorang berehat. Nisha layan main game manakala dia layan Youtube. Tengok DIY.


Selain daripada tu, Nisha nak share sikit app yang sekarang Nisha selalu guna. Satu je, iaitu JOOX!

JOOX ni sebenarnya dulu Nisha tak suka pakai. Tapi sekarang baru pandai pakai lol. App ni memang sumpah terbaik. Lagu-lagu semua baru-baru. Dorang siap buatkan playlist ikut kategori lagi. Playlist gembira, sedih, kecewa semuanya ada. Playlist nak pergi shopping pun ada! Haaa memang mantop!

Nisha paling suka bila tekan GIFT dorang. Ada satu ikon hadiah kecik warna biru. Bila korang tekan nanti dia akan bagi free listen selama 12 jam APABILA kita share satu lagu dekat WeChat / Facebook. Nisha selalu post dekat facebook.

Tips dari Nisha, Nisha tak post dalam facebook sebenar Nisha. Nisha post dekat akaun facebook yang lain. Kira menipu jugaklah huhu. Bukan apa, bila dah habis dengar, kena share lagi sekali untuk dapatkan free listen 12 jam berikutnya. Takkan Nisha nak spam dekat facebook Nisha pasal lagu je huhu




Alright. That's all kot. Esok pun Nisha and kawan Nisha nak study subjek yang sama. Wish us all the best yaaa!

Tata titi tutu~!

Salam sayang,
NISHA NISRINA

SEGMEN : blogwalking bersama cikgu ayu

Nisha | 04:44:00 | 4Comments |
Klik gambar ya jika mahu join ^____^ atau pergi ke >SINI<


  • Tarikh tamat:

22/10/2017

Mai ler join sama <3
~My Details~
Instagram : @Nisrinanisha
Facebook : Nisha Nisrina
Twitter : @Nisrinanisha
Email : nornisrinanisha@gmail.com

First Giveaway Dari Ronaldmohoni.Com

Nisha | 04:41:00 | 2Comments |

Klik gambar ya jika mahu join ^____^ atau pergi ke >SINI<


  • Hadiah:

1. Wang tunai Rm10 untuk 3 pemenang (ditentukan oleh cabutan tiket nombor peserta)
2. Kupon Reload Rm5 untuk 2 pemenang (ditentukan oleh cabutan tiket nombor peserta)
3.Top Refferal Rm10 untuk 1 pemenang (ditentukan oleh sistem statistik blogger.com)


  • Tarikh tamat:

10/11/2017

Jom join ! Lagi ramai lagi syok hihi <3
~My Details~
Instagram : @Nisrinanisha
Facebook : Nisha Nisrina
Twitter : @Nisrinanisha
Email : nornisrinanisha@gmail.com

OCTOBER BOOK GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA

Nisha | 06:18:00 | 17Comments |
Klik banner ya jika mahu join! :D Atau pergi ke >SINI<



Assalammualaikum semua! =D Nisha nak sambung sertai Giveaway daripada seorang blogger iaitu blogger http://www.siqahiqa.com/ . Ini merupakan GA pertama beliau dan GA ini dijalankan sempena bulan hari kelahiran beliau.
Kepada tuan blog, selamat hari lahir ya awakk!!
  
And yeah, jom kita semua support GA ni yaa! Lagi ramai lagi meriah!!! :D Hadiahnya buku tauu hihi



  • Hadiah :

1. Hati Ini MilikMu - Yasmin Mogahed (versi Bahasa Melayu)
2. How to be Interesting (In 10 simple steps)


Bukan ini saja hadiah yang dua pemenang akan dapat. Ada hadiah misteri daripada aku. Maksudnya, hadiah korang bukan hanya buku. Haa misteri kan, kan? Hee. -http://www.siqahiqa.com/

  • Tarikh tamat :

12/11/2017

  • Special tag :

JM + DeariesCouple LoveIsSimple + Mummy Kisah Si Dairy + LeaAzleeya KasihkuAmani HakimRamli AimiSyahirah MiaLiana JomBercontest CikLa  Elsalicious Mulan MissObsesi AmaniBercerita + MissAziemah MrsPip CikRenex StarLavenderLuna + BilaLelakiBerbicara

Ha, nak join?? Meh tekan >SINI<! ^_-
~My Details~
Instagram : @Nisrinanisha
Facebook : Nisha Nisrina
Twitter : @Nisrinanisha
Email : nornisrinanisha@gmail.com

Pencarian Top Bloglist Haslina :Nov & Dec 2017

Nisha | 05:47:00 | 5Comments |

Klik gambar ya jika mahu join ^____^ atau pergi ke >SINI<

Assalammualaikum semua, baiklah. Kali ni Nisha mahu join segmen daripada http://puankuci.blogspot.my/ pula. Kepada yang rajin bersegmen, jemputlah join. Syarat semua mudah ^_-
  • Tarikh tamat :

31/10/2017


  • Hadiah :

❤Jumlah pemenang TOP BLOGLIST HASLINA :Nov & Dec 2017 akan ditentukan berdasarkan penyertaan yang ada..
❤ Khidmat random.org akan digunakan sekali lagi.
❤ Dua blog bertuah akan di review (Pilihan random.org)


~My Details~
Instagram : @Nisrinanisha
Facebook : Nisha Nisrina
Twitter : @Nisrinanisha
Email : nornisrinanisha@gmail.com

BLOGLIST NOVEMBER 2017

Nisha | 05:46:00 | 3Comments |

Klik gambar ya jika mahu join ^____^ atau pergi ke >SINI<


Assalammualaikum semua! Malam ni Nisha mahu sertai segmen simple daripada http://thezafirahnazri.blogspot.my/ . Korang semua jemputlah join ya? Lagi ramai lagi best hehe ^_- Jangan risau, syarat-syaratnya simple je hihi
  • Tarikh tamat : 11 November 2017
~My Details~
Instagram : @Nisrinanisha
Facebook : Nisha Nisrina
Twitter : @Nisrinanisha
Email : nornisrinanisha@gmail.com

Be My Lucky Followers Giveaway

Nisha | 01:07:00 | 9Comments |
Klik gambar ya jika mahu join ^____^ atau pergi ke >SINI<



*gambar tiada kena mengena pon XD*

          Ooohoii~! Assalammualaikum semua  ! Hehehe amboi, happynya Nisha harini. Alaaa bukan selalu nak dapat happy intro dari Nisha kann (; Iyela, kalau sebelum ni mesti intronya agak serius. XP

          Baiklah korang semua. Straight to the point, hari ni Nisha nak join satu GA yang boleh dirasakan simple bagi Nisha since syaratnya Nisha senang sahaja nak follow hahaha. Meh ler join GA ni! GA ni dianjurkan oleh blogger manis,   http://seindahcerita.blogspot.my/ . Takkan rugi punya! Misalnya korang tak menang hadiah, korang still akan dapat kawan baru. So, memang tak rugi langsung ^_-

Haaa apa tunggu lagi? jom kita meriahkan GA ni ! Klik >SINI< =D



  • Hadiah :

1) Wang Tunai RM20x1 pemenang
2) Wang Tunai RM10x8 pemenang
3) Pakej Print Gambar + Random Stuff x 1 pemenang 


  • Tarikh tamat :23/10/2017

Baiklah. Itu sahaja. Nisha ingat nak update entry review movie 'it' . Korang nak baca tak nanti? Kalau nak... Nanti Nisha update. ^__^ Jumpa lagi ya korang semua!

Salam sayang,
NISHA NISRINA
~My Details~
Instagram : @Nisrinanisha
Facebook : Nisha Nisrina
Twitter : @Nisrinanisha
Email : nornisrinanisha@gmail.com

Giveaway Besar Besaran By Intan Saffyna

Nisha | 06:38:00 | 9Comments |

Klik gambar ya jika mahu join ^____^ atau pergi ke >SINI<


  • tarikh tamat : 8/11/2017
  • hadiah : HERE

Okay semua. Harini Nisha nak join satu GA yang dianjurkan oleh https://intansaffyna.blogspot.my/ sempena hari lahirnya yang ke tiga puluh! Jom kita spam ramai-ramai dekat blog beliau dengan wish beliau 'happy birthday' ! hehehe =D


  • My opinion about your blog;

          Design comey-comey belaka. Cursor, effect pada cursor, sidebar ... semuanya nampak kemas! Love it very muchh! Good job with the amazing design! Tapi Nisha ada beberapa benda nak tegur. Jangan risau, ada dua benda sahaja. First, blog awak sedikit lambat nak loading. Nisha test dua kali. Yang keluar dulu hanya part header. Tapi taktahulah ini hanya berlaku dekat Nisha sorang ja ;-; Secondlytak boleh right click. Like.. ya Allah, kemain susah Nisha nak tekan right click pada banner GA. Last-last Nisha drag dia ke new tab XD Lebih elok jika awak buang benda tu sebab ia agak menyusahkan para bloggers sometimes ;-; This is only my opinion je tau huhu T___T Yup, that's all. Selain dari dua benda tu... everything is totally fine ^^


  • Birthday wish;

          Today is the day, October 8th! :D Selamat hari lahir !! ^0^  May Allah bless you always and all your wishes come trueeee hihi Moga-mogahan awak dimurahkan rezeki selalu dan sentiasa happy. <3 Ni ada celebrate dekat mana-mana tak? Dah beli cake? Kalau dah, celebrate dekat mana? Cake flavour apa? hehe Share lah sikit dekat kitorang dalam new entri  XP Maaf ya takda present barang yang boleh Nisha bagi. Nisha bagi gambar GIF kucing dekat atas ni pun boleh dikira sebagai present kan? >3< Hopefully awak dapat banyak present nanti. ^____^


  • Tag;

Nisha tag dua orang blogger iaitu http://jombercontest.blogspot.my/ dan http://akukaudansesuatu.blogspot.my/

Baiklah, itu sahaja. Ada apa-apa lagi nanti Nisha update lagi ya. Lastly, jom ramai-ramai kita serbu GA ni bagi meeriahkan lagi GA beliau =D
>KLIK SINI<



Salam sayang,
NISHA NISRINA
~My Details~
Instagram : @Nisrinanisha
Facebook : Nisha Nisrina
Twitter : @Nisrinanisha
Email : nornisrinanisha@gmail.com

Segmen Bloglist Akhir Tahun 2017 - HASRULHASSAN.COM

Nisha | 06:23:00 | 3Comments |
Klik gambar ya jika mahu join ^____^ atau pergi ke >SINI<

           My First Blog, well to be honest, time first-first dulu Nisha mulakan blog.. Bukan blog ni yang Nisha guna. Nisha guna satu blog lama. Tapi entah macam mana blog tu hilang. Maybe pihak blogger delete kot sebab dah lama tak aktif dengan email tu. Blog tu serius legend gila! Since darjah lima woooo hahaha.

          Kenangan lawak, Nisha ingat lagi time dulu-dulu mesti ada ja widget baru nak letak dalam blog. Lagi-lagi widget orang KPOP yang kata "Welcome to my blog" . Kalau jumpa fav member group kpop tu je, perghh confirm-confirm  letak! Kalau boleh setiap hari nak tukar widget baru. Tu belum campur bubbles tepi kiri kanan blog. Memang semak habes! XD Almaklumlah... Budak baru belajar. Ditambah dengan effect snow lah, hujan lah.. aishh, memang ribut taufan lah jawabnya blog tu hahaha. Readers nak baca pun tak boleh lol.

          Apabila dah lama-lama tu, hobi Nisha yang hanya suka2 nak berblog terus bertukar kepada serius. Nisha create akaun baru dan start belajar edit melalui Lyssasecret, AtiqahJaidin & Fatinhalid . Photoshop CS4 menjadi peneman Nisha selama Nisha bergelar blogger sewaktu ketika dahulu. Dan macam-macam lagi Nisha belajar! Sampai satu tahap tu rabun Nisha naik kot. Nisha start pakai cermin mata sewaktu darjah enam. Orang semua ingat Nisha pakai spekmata sebab nak UPSR . Iyela... rajin baca buku nak ulangkaji sampai waktu malam... Hakikatnya dorang tak tahu yang rabun Nisha naik sebab online blog 24 jam XP

          Cara Nisha masuk ke dalam dunia blogger pula ialah disebab satu buku novel yang berjudul, Si Blogger Kampung. Dalam buku tu dia ada bagi tutorial macam mana nak buat blog. Dari situlah Nisha belajar. Pada mulanya, Nisha buat senyap-senyap tanpa pengetahuan parents Nisha. But, bila dapat tahu cikgu sekolah Nisha pun ada blog... Terus Nisha bersemangat nak blogging then bagitahu parents.

          Harapan Nisha apabila join segmen ni, Nisha nak jumpa ramai lagi blogger ohsem dekat luar sana. Selain daritu, Nisha nak bandingkan blog Nisha dengan blogger lain. Mana tahu kalau-kalau ada yang boleh Nisha baiki dan belajar dari blogger lain. Takdalah Nisha dengan dunia Nisha sahaja hahaha. Baiklah. Itu sahaja entri untuk kali ini. Terima kasih ya semua kerana membaca.

Salam sayang,
Nisha Nisrina

~My Details~
Instagram : @Nisrinanisha
Facebook : Nisha Nisrina
Twitter : @Nisrinanisha
Email : nornisrinanisha@gmail.com

© Copyright 2013 | ALL Right Reserved to Owner. Design With Love by Nurrul.